Monday, 17 October 2016

3 MOST FAVOURABLE PLACES.

Bonjour!

Post kali ni cerita pasal 3 tempat paling nak lawat. Typically, semua orang ada banyak tempat yang dia nak pergi kan kan kan. And tak pelik kalau ada orang yang ambitious sangat sampai nak travel satu dunia. Well nothing is impossible you know. Kalau ada rezeki banyak, boleh je kan. Asalkan tak pergi tempat tak senonoh. Soooo aku pun salah sorang yang ambitious, teringin sangat nak travel banyak negara (termasuk Africa ok). Tapi, umur baru 18 and nak tanggung diri sendiri pun tak mampu lagi haih. InsyaAllah, tak salah kita set goals tinggi menggunung. Jadi bagilah chance saya nak cerita pasal tempat yang paling nak pergi okay. Tapi boleh bagi 3 je /sobs\.

First of everything, mestilah tanah suci Mekah.
Sebagai orang Islam, Mekah mesti nombor 1. InsyaAllah one day. Tapi kalau ada rezeki, nak bagi satu keluarga pergi sekali. Especially mama & ayah tercintaaaaa. Kita hanya merancang, Allah yang menetukannya :))

Banyak tempat nak pergi bila dah jejak kaki dkt sana nanti. Contohnya, Masjidil Haram & Masjid Nabawi.

Next stop? KOREA.
Ni memang of course tempat wajib pergi bagi girls yang minat Korea sekarang ni (like me) hehe. Biasalah, dah berlambak drama Korea aku tengok selama ni, mesti ada urge nak jejak kaki kat sana even negara ni dalam Asia hahaha. Bukan semata-mata sebab idols & actors Korean yang handsome je yang buat aku nak pergi sana. But because the their country unique and views. Aku selalu layan K-variety shows macam 2Days 1Night dengan Running Man. Diorang selalu travel tempat lawa lawa and mestilah mata ni tertarik kan kan.
Kalau kat Malaysia ada KL Tower, dekat sana ada Namsan Tower teehee. Memang goals aku sejak form 1 nak pergi Korea. Tapi kali ni memang impian nak bawak kawan-kawan sekali jejak sana. Lagi lagi kawan yang sekepala minat Korea ni haa. Mana tahu ada jodoh jumpa 'virtual boyfriend' dkt sana >.<

Last but not last, Australia!
Tak tahu lah kenapa tapi Australia ni ada something yang mcm attract aku. OH yea mestilah sebab Kangaroo & Koala \hands up/ hahaha bukan sebab tu jee. Mestilah sebab scenery city macam Sydney yang lawa time malam macam gambar sebelah ni! Romantic kan kan kan. Running Man ada buat special episode dekat Australia ni and maybe sebab tu aku teringin nak jejak sini rasanya hehehe. And tipu lah kalau datang Australia taknak tengok Kangaroo yang comel comel niii. Rasanya kalau datang sana, terbawak Koala balik sekali kot..... joke.

Okay rasanya dah cukup 3 tempat yang paling aku nak pergi. Kalau panjang umur, sihat and ada rezeki, boleh lah jejak negara atas ni. Tapi ada banyak lagi negara yang best sekarang ni. Macam Jepun, New Zealand, NYC etc.
Bye! Assalamualaikum.


No comments:

Post a Comment